Nieuwsbrief mei 2019

Nieuwsbrief van BuurtApp

Nieuwerkerk aan den IJssel

 

Wat vindt u in deze nieuwsbrief:

-WhatsApp Politie

-Buurtpreventie rondes

-Collecteren zonder vergunning

-Wijkagenten Nieuwerkerk aan den IJssel

-Brandweer zoekt vrijwilligers


WhatsApp Politie

Vanaf  donderdag 2 mei 2019 is het ook mogelijk om te whatsappen met de politie.
Tijdens kantooruren, maandag t/m vrijdag van 08:30 uur tot 17:00 uur, is de politie te bereiken op nummer: 06-18159812.

U kunt appen met vragen die geen spoed hebben en over het werkgebied WaddinxveenZuidplas gaan.
De politie zal er alles aan doen om binnen een paar uur antwoord te geven.

Ondanks dat de agenten ook lollig kunnen zijn, gaan we er vanuit dat er alleen serieuze berichten gestuurd worden


Buurtpreventie-rondes

Regelmatig worden er in de wijken Mossen, Velden, Kruiden en Dalen buurtpreventierondes gelopen. Tijdens de rondes worden bewoners van de wijken geadviseerd over hoe ze zelf met simpele aanpassingen de kans op inbraken kunnen verkleinen. Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van informatiekaartjes.

Voor de andere wijken in Nieuwerkerk zijn we nog altijd op zoek naar mensen die de rondes willen begeleiden en mee willen lopen.

Mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u zich aanmelden door een WhatsApp te sturen naar Nynke Bosselaar 06-12677048 of een mailtje naar nieuwerkerk@zuidplasveilig.nl


Collecteren zonder vergunning

Er komen regelmatig meldingen bij ons binnen over collectanten zonder vergunning, helaas is het niet bij alle collectanten dat ook voor het zgn “zieltjes werven” een vergunning nodig is.  Wekelijks wordt er 1 vergunning afgegeven door de gemeente Zuidplas om te collecteren, of alle andere acties aan de deur met als doel geld op te halen voor een goed doel.

Via de website van het CBF (www.cbf.nl), kan opgezocht worden welk goed doel de vergunning voor de desbestreffende week heeft. Om u te helpen, plaatsen wij ook wekelijks het goede doel met de vergunning op onze facebook pagina.

Ons advies is GEEN vergunning=GEEN geld

Zowel politie als de gemeente zal niet handhavend optreden tegen collectanten zonder vergunning. Mocht u de persoon aan de deur nou helemaal niet vertrouwen dan mag u altijd 112 bellen.

Wilt u de gratis sticker ophalen dan kunt u een appje sturen naar Nynke Bosselaar 06-12677048


Wijkagenten Nieuwerkerk aan den IJssel

Nieuwerkerk heeft op dit moment 3 wijkagenten:

Tom Oostendorp is wijkagent van het gedeelte Dorrestein

Arie Knook is Wijkagent van het gedeelte Zuidplas

Michelle Bartels is wijkagente van het gedeelte Esse

Heeft u een vraag of melding voor de wijkagenten dan kunt u deze stellen via 0900-8844 of politie.nl (klik dan op contact en kies voor wijkagent)


Brandweer zoekt vrijwilligers

Wil jij je steentje bijdragen en als vrijwilliger aan de slag? Maar dan wel iets spannends doen waardoor je wordt uitgedaagd? Dan is de vrijwilliger brandweer echt iets voor jou! Je leert veel, komt met allerlei mensen in aanraking en je kunt daadwerkelijk iets voor andere betekenen. Benieuwd wat het inhoud om als vrijwilliger in je eigen woonplaats bij de brandweer te gaan?


Wilt u ook iets doen voor de BuurtApp/Buurtpreventie in Nieuwerkerk aan den IJssel, of misschien heeft u vragen of tips! Neem contact met ons op via: Nieuwerkerk@zuidplasveilig.nl.

Aanmelden
Direct aanmelden