BuurtPreventie Blog: Openstaande Auto-ramen

Regelmatig lopen er buurpreventie-teams door uw wijk. Deze teams letten op allerlei zaken die een mogelijk onveilige situatie kunnen opleveren. De teams proberen door een kaartje in de brievenbus, een praatje met bewoners, of een melding bij gemeente/politie, de situatie te verhelpen.

Soms loopt het team ook wel eens tegen mogelijk onveilige situaties aan, die lastig zijn op te lossen. Bijvoorbeeld een fout geparkeerde auto, een auto met zichtbaar waardevolle spullen er in, of een auto zoals hier op de foto met geopende ramen vraagt de aandacht.

Als u uw auto zo achterlaat vraagt dit helaas ook de aandacht van een gelegenheidsdief. Uw waardevolle spullen zijn er misschien uit, maar waardevolle spullen voor een dief zijn vaak anders dan u denkt! Een airbag, de stoelen of een navigatiesysteem kunnen namelijk al voldoende waardevol zijn om uw auto voor open te breken. Een open raam is voor een dief een gemakkelijkere prooi.

Het team heeft geen extra bevoegdheden, dus kunnen ze geen kentekens koppelen aan een huisadres. Een geopend autoraam wordt wel gezien als een mogelijk onveilige situatie. Onveilige situaties willen de teams graag voorkomen. Dus: Let er dus op, hoe u uw auto achterlaat! Maak het ze niet te makkelijk!

Een veilige wijk maken we samen!

Aanmelden
Direct aanmelden