2 jaar BuurtPreventie Nieuwerkerk

Al twee jaar is de buurtpreventie in Nieuwerkerk aan den IJssel actief. Een buurtpreventieteam bestaat uit een groep van actieve bewoners die toezicht houdt in de wijk. Dat doen ze door regelmatig door de wijk te lopen. Samen met de gemeente en de politie zijn ze de extra oren en ogen van de buurt.

In de ‘Mossen’-wijk is momenteel de grootste groep actief met buurtpreventie rondes. Tijdens zo’n ronde kijkt men naar alles wat als onveilig kan worden aangemerkt. Vaak wordt dan de bewoner geattendeerd of de gemeente/politie ingeschakeld. Hiermee houdt het preventieteam uw wijk veilig! Ook in de Kruiden, Dalen en Velden zijn preventieteams reeds actief. We willen deze preventieteams verder versterken en nieuwe groepen opstarten in de andere wijken.

Bent u nu ook inwoner van Nieuwerkerk aan den IJssel en wilt u helpen met het lopen van preventie rondes en meedenken over veiligheid in uw wijk (alle wijken zijn welkom!), meld u dan ook aan! Alleen een keer meelopen mag ook!

Aanmelden kan via  de aanmeldpagina: https://www.zuidplasveilig.nl/aanmelden.php  u kunt dan de mogelijkheid preventierondes aanvinken.

 

Aanmelden
Direct aanmelden