Week van de veiligheid 2021 – Buurtpreventierondes op 14 oktober

Bericht geplaatst op 7 oktober 2021 in Moerkapelle

De Week van de Veiligheid vindt plaats van 11 tot 17 oktober en dit jaar ligt de focus op ondernemers.

Maar voor ons is het een mooi moment om op donderdagavond 14 oktober de Buurtpreventierondes weer op te starten. We verzamelen tussen 19.30 en 19.45 bij Op Moer in Moerkapelle en zullen rond 19.45 uur beginnen met de looprondes.

Door corona zijn er heel lang geen rondes gelopen en gelukkig kwamen er ook nauwelijks meldingen van inbraak of diefstal. Eind september kregen we echter onze eerste melding van woninginbraak in de WhatsApp groep binnen en politie Waddinxveen- Zuidplas plaatste deze week een bericht m.b.t. de meldingen van flipperen. Door een pasje tussen de deur en de deurstijl te schuiven is het mogelijk om de deur open te ‘flipperen’, als deze niet op slot zit.

Wat doen wij tijdens deze rondes?

Het wordt weer vroeger donker, veel mensen zijn inmiddels weer vaker van huis. We lopen in kleine groepjes door het dorp en kijken o.a. of we “donkere” woningen zien, woningen die een onbewoonde indruk maken en daarom meer risico lopen op een woninginbraak. Waar nodig informeren wij mensen door middel van flyers of een gesprek, hoe onveilige situaties te voorkomen en onveilige situaties op straat zoals defecte straatverlichting geven wij door aan o.a. de gemeente.

Heeft u interesse om deel te nemen aan deze buurtpreventie rondes, of wilt u een keer vrijblijvend meelopen om te kijken of het iets voor u is?

Kom kennis maken:

Donderdag 14 oktober

Dorpshuis Op Moer

Verzamelen 19:30

Start looprondes 19:45

Of kijk op onze website voor meer informatie

Buurtpreventierondes | Zuidplasveilig

Een veilig Moerkapelle doen wij samen!