Inbrekers gaan niet op vakantie

Bericht geplaatst op 17 juli 2020 in Zevenhuizen

Het is weer vakantietijd. Maar let op, want inbrekers hebben geen vakantie. Als u lekker weg bent, is het voor hen juist een toptijd. Neem dus uw voorzorgsmaatregelen. De politiewebsite www.politie.nl helpt u hierbij. En natuurlijk vraagt u ook uw buren om een oogje in het zeil te houden tijdens de vakantie.

Wat kunt u doen?

De politie probeert zoveel mogelijk woninginbraken op te lossen. Maar voorkomen is beter dan genezen. Gelukkig kunt u daar zelf ook veel aan doen. Immers, de gelegenheid maakt de dief. Op de website van het politiekeurmerk Veilig Wonen vindt u een aantal tips om veilig op vakantie te gaan. Daar vindt u ook informatie over het beter beveiligen van uw woning.

Wat doet de politie?

De politie doet meer dan we hier kunnen opsommen. Maar naast voorlichting geven over preventie zet de politie krachtig in op het arresteren van inbrekers. Liefst op heterdaad. Daarvoor werkt de politie veel samen met burgers en zet onder meer Burgernet in. Ook pleegt de politie nazorg aan slachtoffers van woninginbraak: zij worden binnen twee weken na hun aangifte teruggebeld om ze te informeren over de voortgang van hun zaak. En uiteraard spoort de politie inbrekers op die niet op heterdaad worden gepakt. 

Bel 112 bij onraad

112 is niet alleen voor gevallen van leven en dood, maar ook om boeven op heterdaad te arresteren. Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details (kentekens en signalementen) en bel direct de politie via 112. Dan komt de politie met grote spoed naar de plek des onheils en is de kans groter dat de verdachte direct kunnen worden aangehouden.

Pas op voor insluipers

In zomer is het vaak warm. Open ramen en deuren zorgen dan voor verkoeling. Een inbreker weet dat ook. Hij ziet zijn kans, sluipt uw huis binnen en slaat toe. Pas daarvoor op.

Namens de coördinatoren en de BuurtApp beheerders wensen wij u een fijne en veilige vakantie.