Inbraakrisico tijdens de donkere dagen het hoogst: tips om inbrekers buiten de deur te houden.

Bericht geplaatst op 19 november 2019 in Zevenhuizen

Helaas zien we ieder jaar een piek met betrekking tot (poging)woninginbraak tijdens de donkere dagen. We willen u graag een paar tips geven om de inbraak kans te verkleinen.

Sluit ramen en deuren.

Sluit als u weg gaat ramen en deuren en draai de deuren in het slot. Een inbreker ziet een gesloten voordeur als een extra obstakel en zal sneller kiezen voor een ander huis.

Laat verlichting aan.

Veel mensen brengen de feestdagen samen met anderen door en knopen er vaak een overnachting aan vast. Dit betekent dat veel huizen urenlang onbeheerd achterblijven. Laat, bijvoorbeeld met een tijd- of schemerschakelaar, een licht branden thuis, zodat de woning er niet onbewoond uitziet.

30 seconden-regel.

Veel inbrekers geven hun inbraakpoging op als ze na 30 seconden niet binnen zijn. Voorzie uw woning daarom met inbraakwerend hang- en sluitwerk, dat voorzien is van het SKG-sterkeurmerk.

Licht buren in.

Laat buren weten dat u op vakantie gaat of de kerstdagen elders doorbrengt. Spreek, als dat kan, met ze af dat ze een oogje in het zeil houden. Wellicht willen ze de post van de deurmat halen en de gordijnen ’s ochtends openen en ’s avonds sluiten, zodat het huis een bewoonde indruk geeft.

Leg kostbaarheden uit het zicht.

Het is een inkopper, maar veel mensen doen het nog niet consequent: leg kostbare spullen als laptops en dure smartphones uit het zicht. Een inbreker wordt hebberig van zulke spullen en zal als de gelegenheid zich voordoet zeker zijn slag slaan.

Plaats een camera.

Het plaatsen van een camera werkt behoorlijk afschrikwekkend.

Doe mee aan buurtpreventie.

Word lid van Buurtpreventie Zevenhuizen. Via de BuurtApp wisselt u eenvoudig informatie uit over wat er in de buurt gebeurt. Bijvoorbeeld over een inbraak of iemand die zich verdacht gedraagt. Zo helpt u mee aan een veiligere buurt en kunt u inbraken voorkomen.

Meld u hier aan om deel te nemen aan Buurtpreventie Zevenhuizen.