WEES GEWAARSCHUWD! Inbrekers maken foto’s door de brievenbus voordat ze toeslaan.

Bericht geplaatst op 30 oktober 2019 in Zevenhuizen

Wij willen u informeren over de methode die in 2016 is ontdekt door de politie nadat ze een inbreker hadden aangehouden en diverse “deurmat” foto’s vonden op de persoon de telefoon.

Inbrekers gebruiken hun telefoon voor deze verkenningsmethode. De telefoon word door de brievenbus gestoken en er worden diverse foto’s gemaakt. Op deze manier kan een inbreker controleren of er een stapeltje post op de deurmat aan de binnenzijde ligt. De ramen zijn vaak afgeplakt en op deze manier zien ze of de bewoners al een langere periode niet thuis zijn geweest.

Gaat u op vakantie of een paar dagen weg? Zorg dan dat er iemand is die uw post van de deurmat kan halen. Zorg dat als je vanuit buiten door de ramen kijkt, het er bewoont uitziet. Leg bijvoorbeeld een krant open op de tafel met een koffiebeker ernaast.

Waarom? U geeft op deze manier een mogelijke inbreker het ‘gevoel’ dat er iemand thuis is en deze persoon zal dan uw huis overslaan. Ook een lichtje aan en uit laten gaan door een tijdschakelaar helpt! Het liefst dan verschillende lampen op verschillende tijden.

Laten we tijdens de Donkere Dagen extra alert zijn en iedere verdachte situatie DIRECT melden bij de politie. Daarna pas in de BuurtApp!