Buurtpreventie training Basis Life Support

Bericht geplaatst op 27 oktober 2019 in Zevenhuizen

Na een succesvolle trainingsavond voor Buurtpreventie Moerkapelle was het woensdagavond 23 oktober eindelijk voor Buurtpeventie Zevenhuizen zover. We hebben lang verlangt naar een training voor onze lopers.

We starten om 19:00 uur met 11 deelnemers. Voor een aantal vrijwilligers was dit nieuw en voor een paar lopers was dit een ‘opfriscursus’. We luisterde aandachtig naar de trainer Jos van de Bor die alles rustig en duidelijk uit heeft gelegd.

Er werden een aantal ziektebeelden besproken, wat de oorzaak kan zijn, hoe deze te herkennen zijn en hoe je in zo’n situatie moet handelen.

Ook werd de EpiPen besproken. Het is maar goed dat deze EpiPen bestaan voor een aantal mensen. Als je allergisch bent en je keel zwelt op, dan is deze ‘pen’ die je leven kan redden.

Vervolgens kregen we een training BLS (Basic Life Support) waarin we de reanimatiehandelingen hebben geleerd en hoe de AED (Automatische Externe Defibrillator) gebruikt moet worden.

Op de valreep werden er nog een aantal verbandjes aangelegd en kregen wij tips hoe om te gaan met agressie.

De training duurde 3 uur, maar was eigenlijk veel te kort voor alles wat we wilde behandelen. De deelnemers waren allen zo enthousiast dat een vervolg niet uit kan blijven.

Dank aan Sylvia van Straale voor de foto’s.

En dank aan Politie Waddinxveen-Zuidplas en gemeente Zuidplas om dit mogelijk te maken.