Week van de veiligheid – Nieuwe lopers – Donkere huizen – Verkeerd aanbieden van plastic

Bericht geplaatst op 10 oktober 2019 in Moerkapelle

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe deelnemers voor de buurtpreventierondes en voor deze avond hadden zich 4 nieuwe lopers aangemeld. Zo liepen wij op 9 oktober in de week van de veiligheid met 14 vrijwilligers en onze politie vrijwilliger weer een ronde door Moerkapelle.

Tot onze grote verbazing hebben wij weer veel kaartjes door de brievenbussen gestopt bij huizen waar het wel heel erg donker was. Dit was aan het begin van dit jaar veel minder, misschien is nog niet iedereen zich er van bewust dat het vroeger donker is en moeten de tijdschakelaars nog aangepast worden. In een rij met allemaal verlichte huizen, valt een donkere woning gelijk op en is de kans op een inbraak groter!

Het verkeerd aanbieden van de plastic zakken, heeft niets te maken met veiligheid, het is echter wel een grote ergernis van veel mensen. Daarom willen wij ons best inzetten om daar waar mogelijk verbetering in te krijgen en de gemeente heeft hiervoor stickers beschikbaar. Of het zal werken, dat weten wij ook niet, maar het is het proberen waard. Wij hebben bij de gemeente gevraagd of wij een aantal van die stickers kunnen krijgen, u kunt ze ook zelf bij de gemeente aanvragen. Geef hierbij duidelijk de locatie door, de gemeente plakt hem voor u op, bij het verzamelpunt.

Wilt u ook een keer meelopen, of wilt u zich aanmelden voor de BuurtApp!

Kijk voor informatie en de aanmeldbutton op onze website moerkapelle.zuidplasveilig.nl e

Heeft u vragen? Een mailtje sturen kan ook: moerkapelle@zuidplasveilig.nl

Een veilig Moerkapelle doen wij samen!