Een gezellige ronde op een hectische dag

Bericht geplaatst op 26 juni 2019 in Moerkapelle

Maandag 25 juni hebben wij weer een buurtpreventie ronde gelopen.

In de loop van de middag was er een telefoonstoring waardoor de telefoonnummers 0900-8844 en 112 niet bereikbaar waren. Tijdens de storing die pas in de loop van de avond was opgelost heeft de politie door het dorp gereden, maar alles was gelukkig rustig. Ondanks dat het een hectische dag was, die de politie en gemeente niet snel zullen vergeten, zijn wij weer met veel plezier aan de rondes begonnen.

 

Nu het tijdens de rondes nog licht is buiten, gaan wij weer op andere dingen letten. Weet u wat de functie van de poort aan uw tuin ofwel “brandgang” is?

Een brandgang is een pad tussen huizenblokken om via de achterkant de tuinen en/of de schuurtjes te bereiken. De naam verwijst naar het gebruik van het pad door de brandweer om bij calamiteiten op moeilijk te bereiken plekken te komen en de slangen uit te rollen, maar ook om te voorkomen dat de brand overslaat van het ene huizenblok naar het andere.

Veel van de brandgangen waar wij doorheen gelopen zijn, zijn echter niet goed bereikbaar en soms zelfs gevaarlijk en ligt er rommel waar met name spelende kinderen zich aan kunnen verwonden. Stel dat er bij u brand uitbreekt of spelen uw kinderen in de poortjes om uw huis. Kijk eens goed naar uw brandgang en zorg dat deze veilig en goed bereikbaar is!

Wij hebben weer veel plastic aangetroffen wat veel te vroeg wordt aangeboden en soms ook in verkeerde zakken, wij worden hier over aangesproken, maar hier kunnen wij helaas niets mee. Kijk voor de ophaal dagen op: https://cyclusnv.nl/digitale-afvalkalender

We hebben weer leuke gesprekken gehad met bewoners en o.a. melding gemaakt van een fiets die al lange tijd in de Emmastraat staat en een missend putdeksel in de weg, waar met name fietsers last van hebben.

Een veilig Moerkapelle doen wij samen, loopt u ook een keer vrijblijvend een ronde mee?

Kijk op onze website voor meer informatie: https://www.zuidplasveilig.nl/moerkapelle