Actie looprondes inbraakpreventie in heel Zuidplas

Bericht geplaatst op 15 mei 2019 in Moerkapelle

Gisteravond hebben we met de politie Waddinxveen-Zuidplas, de handhavers van gemeente Zuidplas, studenten van het Albeda college, onze fotograaf Sylvia van Straalen en natuurlijk onze eigen vrijwilligers in alle dorpen van Zuidplas speciale actie rondes gelopen. Voor de studenten een mooie gelegenheid om praktijkervaring op te doen en zo onze bewoners bewust te maken van de risico’s op inbraak/diefstal.

Na de opening door burgemeester Servaas Stoop en de briefing, gingen wij vanuit Nieuwerkerk terug naar Moerkapelle. Op ons vaste verzamelpunt, binnen bij dorpshuis Op Moer, zaten onze vrijwilligers op ons te wachten en konden wij op pad.

Wij hebben o.a. de tuinhekken gecontroleerd, veel waren er niet op slot en soms ook met mooie fietsen in de tuin die ook niet op slot stonden. Openstaande ramen op de 1e verdieping, waar zonder al te veel moeite naar binnen geklommen kon worden en zelfs een sleutelbos in de voordeur.

De studenten hebben netjes bij een aantal bewoners aangebeld, hun geïnformeerd over de risico’s en voorzien van een voorlichtingsfolder.

Een veilig Zuidplas doen wij samen!

looprondes #inbraakpreventie #voorlichting #samenwerking #veiligheid.