De laatste buurtpreventieronde in het donker

Bericht geplaatst op 30 maart 2019 in Moerkapelle

Woensdag 27 maart hebben we weer in 3 groepen een buurtpreventieronde gelopen.

Er waren geen bijzonderheden. We zijn nog wel op het schoolplein van de Rehobothschool gaan kijken. Het was verschillende mensen opgevallen dat het hek om de school open stond en er kinderen op het schoolplein waren. Omdat de speeltoestellen zijn weggehaald, is daar een mooie zandbak ontstaan, het gevaar zit echter in de tegels die nu opgepakt kunnen worden.

Sinds de opening van de nieuwe school hebben wij ook veel meldingen gekregen over de onveilige verkeerssituatie rond de nieuwe school en op de toegangswegen richting de school. Deze lopen uiteen van o.a. verkeerschaos door de grote hoeveelheid auto’s die af en aan rijden, ouders en kinderen die op de rijweg lopen en kinderen die hard over de stoep fietsen.

Deze meldingen horen eigenlijk niet bij ons thuis en omdat wij overdag geen rondes lopen, kunnen wij deze meldingen alleen maar doorzetten naar de handhaving van de gemeente. Dat hebben wij in ons overleg met de gemeente gedaan en tijdens de ronde hebben wij dit ook aan de handhavers doorgegeven.

Wij raden u aan om dit soort meldingen zelf door te geven, dan ontstaat er voor de gemeente ook een duidelijker beeld over de situatie en om hoeveel meldingen het gaat.

Wilt u melding maken bij de gemeente van een onveilige situatie, dit gaat heel eenvoudig, kijk op onze website hoe u dit kunt doen: Meldingen gemeente Zuidplas

Vannacht gaat de klok een uurtje vooruit, dus dit was de laatste ronde die wij in het donker gelopen hebben. Wij waren dus heel blij dat we maar heel weinig donkere huizen aangetroffen hebben. Volgende maand gaan weer op andere dingen letten.

Ook een keertje meelopen? Aanmelden kan via de website of stuur ons een mailtje.

Een veilig Moerkapelle doen wij samen!