BPZHN tent in de wijk Koningskwartier

Bericht geplaatst op 13 maart 2019 in Zevenhuizen

Na een aantal weken van organisatie, uitnodigingen huis aan huis verspreiden, overleggen met onze veiligheidspartners was het dan eindelijk zover. Dinsdagavond 12 maart 2019 was onze eerste informatieve en preventieve BPZHN tent in de wijk in het Koningskwartier.

De achterliggende gedacht van deze tent in de wijk is om laagdrempelig aanwezig zijn met onze wijkagent en handhavers. De bewoners van het Koningskwartier waren uitgenodigd om samen met ons en onze veiligheidspartners het gesprek aan te gaan over de actuele veiligheidsonderwerpen in de wijk.

Helaas zag het er vanwege het slechte weer niet positief uit. Heel veel regen en harde windstoten waren voor die avond voorspelt. Na goed overleg met onze veiligheidspartners hebben we toch de tent op gezet, koffie en thee meegenomen. Dit was de juiste beslissing. Ondanks het slechte weer was de opkomst groot. Veel bewoners gingen het gesprek aan met de BPZHN coördinatoren, de BPZHN BuurtApp Koningskwartier beheerder, handhavers van de gemeente Zuidplas en de wijkagent Ton van politie Waddinxveen-Zuidplas.

Dit jaar organiseren wij samen met onze veiligheidspartners in iedere BuurtApp wijk een BPZHN tent in de wijk. Op deze manier kunt u op een laagdrempelige manier praten over wat u vind van de veiligheid in uw wijk.

Ondanks het weer kijken wij terug op een geslaagde eerste editie van onze tent in de wijk. Via deze weg willen wij onze veiligheidspartners bedanken voor hun medewerking.

Foto’s: Sylvia van Straalen en Raymond IJsselstijn.