Preventie ronde 26 februari 2019

Bericht geplaatst op 26 februari 2019 in Zevenhuizen

Dinsdagavond hebben de vrijwilligers van BPZHN weer een preventie ronde gelopen. Deze ronde hebben wij met 10 preventen een ronde gelopen in het Koningskwartier en het Zevenrozenhof.

Koningskwartier

In het Koningskwartier hebben wij met een aantal enthousiaste bewoners gesproken over de veiligheid in de wijk. Men waardeert dat medebewoners zich vrijwillig inzetten voor de veiligheid in Zevenhuizen. Een aantal bewoners hebben zich direct ingeschreven voor onze BuurtApp. “SAMEN staan WE STERK(ER)!”

Bij alle woningen met een beveiligingscamera hebben wij de politie folder “Camera in beeld” in de brievenbus gedaan. Je kan je camera’s registreren en op die manier kan de politie zien waar camera’s hangen. Mocht er ingebroken of andere strafbare feiten zijn gepleegd, heeft de politie direct een overzicht van camera’s in de omgeving. Zij kunnen dan de camera beelden officieel opvragen en daardoor is de pakkans veel groter.

Zevenrozenhof

We kwamen net de wijk ingelopen en werden direct in de gaten gehouden door omwonende. Dit geeft aan dat de bewoners met elkaar goed in de gaten houden wat er in hun wijk afspeelt. We hebben een aantal bewoners kunnen uitleggen wie wij zijn en wat wij doen. Dit werd erg gerespecteerd.

We hebben wel helaas twee plastiek zakken met piepschuim gevonden. Deze zakken zijn waarschijnlijk niet meegenomen door de vuilnismannen die het plastiek hebben opgehaald. Helaas veroorzaakt dat nu piepschuim resten op de grond. Door de wind is dit al aardig verspreid. We hopen dat de eigenaar de zakken weg haalt en hierdoor de vervulling niet verergerd. Laten we met elkaar de buurt schoon en netjes houden en scheid uw afval op de juiste manier. Nu gaan er kosten gemaakt worden om dit en al het andere afval wat het hele jaar niet goed word/is aangeboden op u verhaald. En dit is natuurlijk niet leuk. Dus kom op en spreek uw medebewoners aan op het niet juist aanbieden van hun afval. Samen houden we Zevenhuizen netjes!

Graag willen wij onze vrijwiligers en de vrijwillige politie die mee hebben mee gelopen bedanken!

Ook een keer vrijblijven meelopen? Neem dan contact op via onze contactformulier op de website.