Preventie ronde 24 januari 2019

Bericht geplaatst op 24 januari 2019 in Zevenhuizen

Donderdagavond stond er weer een preventie ronde gepland. Met een hele grote groep vrijwilligers, onze wijkagent Ton van politie bureau Waddinxveen-Zuidplas en handhavers van gemeente Zuidplas hebben wij een grote ronde kunnen lopen.

Bewapend met diverse folders hebben ons opgesplitst in twee groepen. Ondanks de kou en de gladde wegen hebben wij weer vele huizen voorzien van preventie folders. Onder anders deden wij de folders ‘Camera in beeld’ van de politie bij huizen in de brievenbus waar zichtbaar camera’s aanwezig waren. Door het melden van camera’s, heeft de politie een overzicht. Deze camera’s zouden ooit een bewijs kunnen leveren van verdachte of incidenten etc.

Ook troffen wij helaas tijdens deze Donkere Dagen weer donkere huizen. Hier hebben wij de folder in de brievenbus gedaan met een aantal tips. Als wij als kunnen zien dat er niemand thuis is, kan een inbreker dat ook. Doormidden van oa een tijdschakelaar kunt u een mogelijke inbraak voorkomen. Een tijdschakelaar is al voor maar een paar euro bij de plaatselijke winkels. Preventie is beter dan al die ellende na een inbraak.

Meer informatie over wat wij allemaal doen, melding doen bij de gemeente, contact met de wijkagenten etc. vind u op onze website: Buurtpreventie Zevenhuizen