Een verontrustend bericht in diverse Buurtapps, een extra Buurtpreventieronde voor het Donkere Dagen Offensief en nog een tip van onze wijkagent!

Bericht geplaatst op 20 december 2018 in Moerkapelle

Een verontrustend bericht in diverse Buurtapps

Woensdagavond rond 18:15 uur, kwam er in een van de Buurtapps een bericht binnen van een verontruste moeder. Haar dochter van 12 was rond 17:00 uur, tijdens het uitlaten van een hondje, in de buurt van het speeltuintje in de Papaverlaan, aangesproken door een Engelstalige man van ongeveer 30-40 jaar, zonder jas, in een zwart-paarse blouse en spijkerbroek en hij had een tablet/Ipad bij zich. De man gedroeg zich opdringerig en heeft het meisje gevraagd met hem mee te gaan. Dat heeft zij niet gedaan, er is wel melding bij de politie gemaakt.

Dit bericht is in diverse Buurtapps gedeeld en daar zijn diverse reacties op gekomen. Mensen die de man ook hebben zien lopen en hem al eerder op het dorp gezien hebben, waarbij hij geen verdachte indruk maakte. Maar ook reacties, dat er in Waddinxveen een groep buitenlands sprekende mannen is die kinderen met een hond aanspreken, met de bedoeling de hond mee te nemen.

Wij hebben dit tijdens de Buurtpreventieronde nagevraagd bij onze wijkagent en die gaf aan dat dit verhaal bij hem niet bekend was en de kans groot is dat dit verhaal via social media is aangedikt. Het is natuurlijk altijd raadzaam alert te blijven en verdachte situaties bij de politie en in de Buurtapp te melden. Daarvoor dank aan deze moeder!

Extra Buurtpreventieronde voor het Donkere Dagen Offensief

Om 20:00 uur was het vervolgens weer tijd voor de extra Buurtpreventieronde in het kader van het Donkere Dagen offensief. We waren weer met een grote groep vrijwilligers, 2 studenten van het Albeda college en onze wijkagent Bas liep weer mee.

Weer bij een aantal donkere huizen een flyer in de brievenbus gedaan, een bewoner gewaarschuwd dat zijn kliko een mooi opstapje is voor een inbreker om over de schutting te klimmen en een kaartje in de brievenbus gedaan bij bewoners die eigenlijk heel goed bezig zijn. Het huis en de tuin waren netjes verlicht, we konden echter wel heel gemakkelijk door de ramen kijken, het was netjes opgeruimd en stil en het was al snel duidelijk dat er niemand thuis was. Kijk ’s avonds eens vanaf de staat naar uw eigen woning, doe de vitrage of gordijnen een stukje dicht en laat gewoon wat kopjes en glazen op de tafel staan.

Tip van onze wijkagent

Tot slot ook deze ronde weer een tip van onze wijkagent! Ziet u een auto in uw straat staan, met daarin een aantal mensen die om zich heen zitten te kijken en niet uitstappen. Grote kans dat zij aan het inventariseren zijn waar zij hun volgende slag gaan slaan. Niet twijfelen, bel altijd de politie en waarschuw via de Buurtapp, deze auto kan namelijk later in een andere straat staan en dan zijn ook die bewoners gewaarschuwd. Geef hierbij de kleur en het merk van de auto door en als het kan het kenteken!