Donkere Dagen Offensief 19 december

Bericht geplaatst op 19 december 2018 in Zevenhuizen

©️Politie

In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. Een donkere dagen offensief zet in deze periode extra maatregelen in tegen overvallen, straatroven, woning- en auto-inbraken.

Beschrijving
De extra maatregelen bestaan onder meer uit verscherpt toezicht en intensievere surveillances op bepaalde tijdstippen (hottimes) en risicoplaatsen waar criminelen vaker toeslaan (hotspots). Maar ook voorlichting aan ondernemers en burgers via de (lokale) media of door te flyeren. Ten slotte kunnen scherpere verkeerscontroles en zelfs roadblocks deel uit maken van een donkere dagen offensief.

Doel en doelgroep
Het doel van een donkere dagen offensief is het tegengaan van de stijging van overvallen, straatroven en inbraken in de wintermaanden.

BPZHN Preventieronde
Buurtpreventie Zevenhuizen loopt regelmatig preventierondes in Zevenhuizen om oa woninginbraak tegen te gaan. Tijdens de Donkere Dagen Offensief (DDO) worden deze rondes uitgebreid. Zo hebben wij woensdagavond 19 december 2018 weer een preventieronde gelopen. Behalve een aantal donkere woningen, wat inbraak gevoelig kan zijn, hebben wij geen bijzonderheden waargenomen.

©️Buurtpreventie Zevenhuizen

©️Sylvia van Straalen