Buurtpreventieronde met studenten van het Albedacollege

Bericht geplaatst op 13 december 2018 in Moerkapelle

Woensdagavond hebben we met een grote groep vrijwilligers, onze wijkagent Bas en een aantal studenten van het #Albedacollege een buurtpreventieronde gelopen. Het zijn eerstejaarsstudenten van de opleiding tot #BOA en het was voor hun de eerste keer dat ze in uniform de straat op gingen.

We hebben weer veel donkere huizen aangetroffen. Tijdens de Kerstdagen en oudjaarsavond, vinden er ieder jaar weer veel inbraken plaats, u heeft nog ruim een week om preventiemaatregelen te nemen, door o.a. een tijdschakelaar aan te schaffen!

Die kunt u dan de hele donkere periode gebruiken en let daarbij ook op dat het waarschijnlijk al donker is als u uit uw werk komt. Veel woninginbraken vinden op dit moment plaats aan het begin van de avond, het is net donker en u bent nog net niet thuis.

Nog een waarschuwing voor iedereen die ’s avonds met de fiets op pad gaat, zorg voor goede verlichting op de fiets. Ook voor dat kleine stukje van de voetbal naar huis.

Tot slot kregen wij van onze wijkagent nog een compliment. Wij doen het goed in Moerkapelle qua inbraken en dat is mede te danken aan de inzet van de Buurtpreventie en de Buurtapp. Dus ziet u een verdachte situatie, bel 112 en zet uw bericht daarna in uw BuurtApp, dan kijken alle BuurtApp deelnemers met u mee.

Een veilig Moerkapelle doen wij samen!