Wat kan ik doen als ik iemand vuurwerk zie afsteken buiten de gestelde tijden?

Bericht geplaatst op 14 oktober 2018 in Zevenhuizen

Het is nog vroeg maar helaas ontvangen wij nu al meldingen over vuurwerkoverlast. Wij van BPZHN kunnen helaas niks hier tegen doen. Dit is een taak van de politie en handhaving. Wij adviseren u om er altijd een melding van te maken. Zonder meldingen, kunnen de handhavers/politie geen actie nemen.

En dan willen wij u graag bij de volgende vraag helpen: ‘Wat kan ik doen als ik iemand voorwerk zie afsteken buiten de gestelde tijden?’

Antwoord: Vuurwerk mag je afsteken op 31 december vanaf 18.00 uur ’s avonds tot 1 januari 02.00 uur ’s nachts. Zie je iemand voor of na die tijd vuurwerk afsteken? Dan kun je 0900-8844 bellen en aan de politie doorgeven wat je ziet.

Denk hierbij aan de volgende zaken:

  • Locatie;
  • Wat gebeurt er?
  • Wie is/zijn het?

Alleen bij ernstige vernielingen (heterdaad) en dus niet bij overlast: probeer zonder gevaar voor jezelf een foto/film te maken (bijvoorbeeld met je mobiele telefoon) van diegene die vuurwerk afsteekt en geef dit door aan de politie. Zo heeft de politie meer bewijs tegenover de verdachte(n).

Liever anoniem een melding maken? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000, als je ziet dat er ernstige vernielingen gepleegd worden.