Buurtpreventie ronde in de Week van de Veiligheid 2018

Bericht geplaatst op 9 oktober 2018 in Zevenhuizen

Dinsdagavond 9 oktober 2018 hebben wij weer een buurtpreventie ronde gelopen met onze vrijwilligers en politieagenten van politie Waddinxveen – Zuidplas.

Tijdens deze ronde hebben wij weer veel huizen voorzien van een politie folder met tips om een inbraak te kunnen voorkomen. Bij deze huizen vies ons voornamelijk op dat het donker was in huis. We naderen weer de donkere dagen en dan kan een inbreker goed zien als u niet thuis bent. Als het donker in huis is, denk een inbreker dat de bewoners niet thuis zijn en dit vergroot de kans op een woninginbraak. Gaat u in de avond weg, laat u dan een lampje aan. Zo verkleint u de kans op een inbraak.

Ook troffen wij diverse jongeren aan op de skatebaan aan de Leliestraat. Wij gingen samen met de wijkagent met deze jongeren het gesprek aan. We konden goed met de jongeren spreken. Aardige gasten! Onze wijkagenten zijn al heel lang bezig met andere instanties om met de jeugd te spreken over van alles en nog wat. De agenten zijn van mening dat je beter MET de jongeren kan spreken dan over ze. Dat merkten wij nu ook. Leuk deze jongens gesproken te hebben!

Wij kijken terug op een mooie ronde met weer veel positieve reacties. De ronde tijdens de Week van de Veiligheid is geslaagd! Bedankt aan alle vrijwilligers en politieagenten!!