Fijne Vakantie!!

Bericht geplaatst op 12 juli 2018 in Nieuwerkerk

Voor veel mensen komt de vakantie er weer aan. Voor inbrekers is dat een heerlijke tijd! Terwijl u op Facebook de lekkerste cocktails laat zien aan de hele wereld, zou het zo maar kunnen zijn dat er bij u thuis iemand anders bij u binnen door uw spullen aan het zoeken is. Dat is natuurlijk een nachtmerrie! Dus moeten we alles aan doen, om de kans op inbraak zo klein mogelijk te maken.

Het buurt preventie team loop regelmatig een rondje door de wijk en ziet bij huizen overduidelijk dat er niemand thuis is. Ze kijken dan even of alles in orde is en vervolgen hun ronde. Een inbreker kan het zelfde een paar uur later zien en zijn slag slaan.

Wat de teams vaak opvalt, is dat er post in de brievenbus hangt. Vraag uw buren te zorgen voor de post en laat ze bijvoorbeeld af en toe de lamellen open of dicht doen. Dan kunnen ze gelijk de plantjes water geven ook! Zorg voor goede sloten op de deur en bij voorkeur verlichting in uw huis. Als er een gelegenheidsdief langs uw huis loopt en er brand licht, of de buitenlamp springt aan, dan kiest hij toch liever voor een paar huizen verderop. Los het parkeer probleem in de wijk direct op en vraag of 1 van uw buren de auto op uw oprit of op uw plek zet. Deze kleine dingen maken kunnen een groot verschil maken.

De buurtpreventie teams lopen in de vakantie periode extra rondes, maar u kunt het meeste zelf doen! Dan kunt u ook nog eens genieten van een fijne vakantie!

Samen maken wij een veiligere wijk!